Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca Romania ar trebui sa absoarba in acest an 2,9 miliarde de euro din fonduri europene pentru investitii in agricultura, cu 200 milioane euro mai mult fata de anul trecut.

Potrivit acestuia, din aceasta primavara, fermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie proiecte tip pe care le vor descarca de pe site-ul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

"In luna mai vom deschide, cel mai probabil pe data de 20, prima sesiune de primiri de proiecte din perspectiva 2014-2020, deci din cele 8 miliarde de euro pe care le avem la dispozitie", a spus ministrul, potrivit MEDIAFAX.

Constantin a aratat ca daca in anul 2012 Romania a absorbit fonduri europene de 2,5 miliarde euro in agricultura, iar in anul 2013 de 2,7 miliarde de euro, in acest an suma ar trebui sa urce la 2,9 miliarde de euro.

"Lucrurile nu merg inca in ritmul pe care mi l-as fi dorit, cel putin pe dezvoltare rurala, pentru ca mai sunt probleme pe partea de cofinantare, de creditare si de garantare", a mai spus ministrul Agriculturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.