Guvernul spera ca CFR Calatori sa treaca pe profit in acest an, cu venituri de 2,33 miliarde lei si cheltuieli de 2,26 miliarde lei, conform proiectiei bugetare aprobate, miercuri, de Executiv, dupa ce in ultimii ani a inregistrat constant pierderi, iar in 2011 a avut un profit de doar 1 milion lei.

Compania a inregistrat pierderi de peste 550 milioane lei in perioada 2008 - 2010, un castig de 1,5 milioane lei in 2011 si un rezultat negativ de 992 milioane lei in anul urmator.

Pentru 2013, compania a avut aprobat un buget care prevedea pierderi de 400 milioane lei, dar estima ca va incheia anul cu o reducere a rezultatului negativ pana la 395 milioane lei, potrivit informatiilor transmise la jumatatea lunii decembrie, scrie MEDIAFAX.

"Pentru anul 2014, Consiliul de Administratie a elaborat si propus un buget echilibrat, fara pierderi, conform prevederilor din Planul de Administrare si Planul de Management", au precizat reprezentantii companiei, la vremea respectiva.

Guvernul a aprobat in martie acordarea catre CFR Calatori a unui imprumut de 579 milioane lei, din Trezorerie, pentru plata restantelor la CFR consemnate la finele anului trecut. Termenul de rambursare este 27 noiembrie.

Traficul feroviar de calatori a scazut cu 90% fata de anul 1990.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.