Dolarul s-a depreciat marti la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni fata de un cos de valute importante, investitorii fiind interesati de active cu randamente mai ridicate, odata cu reducerea instabilitatii pietei.

Moneda americana a scazut fata de euro, pentru a doua sedinta consecutiv dupa ce un raport publicat saptamana trecuta de guvernul SUA a aratat ca numarul angajarilor facute de companiile americane a fost sub estimarile analistilor. Dolarul s-a depreciat cu 0,3%, la 1,3789 unitati pentru un euro, dupa un declin de 0,3% inregistrat luni, scrie MEDIAFAX.

Un indice pentru monedele emergente calculat de Bloomberg a atins cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni.

"In mod sigur interesul pentru monedele emergente a revenit, sugerand ca multi investitori cauta din nou randamente mai bune, ceea ce este un factor negativ pentru dolar", a declarat Jane Foley, analist la Rabobank International in Londra.

Bloomberg Dollar Spot Index, care reflecta evolutia dolarului fata de 10 monede importante, a coborat cu 0,5%, la 1.009,19 puncte, dupa ce a atins in timpul tranzactiilor 1.008,58 puncte, cel mai redus nivel din 31 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.