Stirea privind fuziunea dintre Lafarge si Holcim l-a ingrijorat pe presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, care arata ca piata de ciment este una cu o concurenta redusa, iar disparitia unui jucator dintre cei trei activi in Romania nu este o situatie confortabila.

"Recunosc ca m-a ingrijorat cand am vazut stirea (privind fuziunea dintre companiile Holcim si Lafarge - n.r.), pentru ca noi oricum eram preocupati de piata cimentului, pentru ca avem doar trei jucatori, cotele de piata sunt mari, este o piata pe care o monitorizam regulat. Ideea sa ne dispara un jucator, dupa ce ca erau doar 3 jucatori, sa ne trezim cu doi, evident ca nu ne ofera niciun confort", a declarat Chiritoiu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca acest caz va fi gestionat de Comisia Europeana si ca cel mai probabil firmele vor vinde active din Romania asa cum au precizat companiile dupa anuntarea fuziunii.

"Companiile, inteleg din presa, se asteapta sa dureze un an de zile procesul de aprobare a fuziunii si este posibil sa vanda un numar de fabrici din Europa, deci este foarte posibil ca intentiile de disponibilizare de active, de vanzare de fabrici sa se refere si la Romania", a adaugat Chiritoiu.

Holcim si Lafarge au anuntat luni ca au convenit o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.