Site-ul de Internet YouTube a sesizat, luni, Curtea Constitutionala turca pentru a obtine ridicarea blocarii sale in Turcia, ordonata de Guvern dupa difuzarea unei inregistrari privind Siria, a anuntat o sursa apropiata dosarului.

O cerere a fost depusa la tribunal de un avocat din Istanbul pentru a cere ca site-ul sa fie accesibil "imediat", a precizat pentru AFP aceasta sursa sub acoperirea anonimatului.

Un tribunal din Ankara a ordonat, vineri, ridicarea interdictiei YouTube decretata la 27 martie de catre Guvernul islamo-conservator in numele "securitatii nationale", dupa difuzarea rezumatului unei reuniuni confidentiale in care oficialii turci au discutat despre o eventuala interventie militara in Siria, scrie MEDIAFAX.

Dar acelasi tribunal a decis ulterior sa blocheze accesul la 15 inregistrari video si a anuntat ca blocarea YouTube va ramane in vigoare atat timp cat aceste inregistrari nu vor fi retrase.

Curtea Constitutionala turca a cerut, miercuri, ridicarea unei alte interdictii, cea care afecteaza de doua saptamani reteaua Twitter, considerand-o contrara libertatii de exprimare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.