Goldman Sachs i-a oferit directorului general Lloyd Blankfein un bonus de 6 milioane de dolari in cash, care va fi platit peste trei ani daca firma va indeplini anumite criterii de performanta, potrivit Bloomberg.

Blankfein (59 de ani) a obtinut anul trecut o compensatie financiara de 23 milioane de dolari, constituita in cea mai mare parte din bonusuri in actiuni. "Stimulentul pe termen lung" de 6 milioane de dolari promis lui Blankfein depinde de performantele financiare ale bancii, mai exact de atingerea unor tinte privind randamentul capitalului propriu si valoarea activelor, scrie MEDIAFAX.

Pentru anul 2012, Blankfein a primit un bonus in sistem similar in valoare de 5 milioane de dolari, iar in 2011 valoarea a fost de 3 milioane de dolari. Blankfein este pentru cel de-al doilea an consecutiv cel mai bine platit CEO al unei mari banci americane.

Goldman Sachs a inregistrat anul trecut un randament al capitalului propriu de 11%, depasind principalii rivali de pe Wall Street, in principal datorita reducerii cheltuielilor salariale in contextul mentinerii veniturilor la niveluri similare. Actiunile bancii au crescut cu 39% anul trecut, in timp ce indicele actiunilor din sectorul financiar din componenta S&P 500 a urcat cu 33%.


Luand in calcul compensatia din 2013 si stimulentul pe termen lung, se poate spune ca Blankfein a castigat anul trecut 29 milioane de dolari. Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon (58 de ani), a obtinut 20 milioane de dolari, seful Morgan Stanley, James Gorman, 18 milioane de dolari, directorul Bank of America, Brian Moynihan, 14 milioane de dolari, iar CEO-ul Citigroup, Michael Corbat, 14,5 milioane de dolari.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.