Guvernul adopta ordonanta de urgenta privind returnarea transportatorilor a 4 centi din acciza de 7 eurocenti la carburanti,

"Astazi, adoptam ordonanta prin care patru centi se ramburseaza transportatorilor care achizitioneaza motorina cu factura, legal. O sa va rog sa aveti grija impreuna cu ANAF-ul sa faceti o procedura transparenta si clara prin care sa fim siguri ca ceea ce adoptam astazi se si aplica si putem sa sprijinim in acest fel transportatorii romani sa ramana competitivi", a declarat Ponta in fata presei, la inceputul sedintei de guvern.

Ponta a adaugat ca Ministerul Agriculturii a luat masuri astfel incat pentru motorina care se consuma in agricultura efectul accizei suplimentare sa fie "zero".

Guvernul va inapoia transportatorilor 4 centi din cei 7 centi reprezentand acciza la carburant introdusa din 1 aprilie, suma care va fi achitata trimestrial si pe baza facturii de achizitionare a carburantului, declara, saptamana trecuta, premierul Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca intelegerea pe care a facut-o premierul cu transportatorii este un lucru complicat, pentru ca "o sa primeasca finantele camioane de facturi pentru masini care n-au alimentat niciodata si vei da inapoi echivalentul a 4 centi, ceea ce va fi o lovitura pentru bugetul de stat".

In replica, Ponta a afirmat ca este convins ca Parchetul, ANAF, SRI si Directia Antifrauda sunt extrem de bine pregatite sa combata orice neregula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.