Guvernul italian a scos la licitatie pe platforma online eBay sase masini de serviciu, doua BMW, doua Alfa Romeo si doua Lancia, iar in urmatoarele saptamani intentioneaza sa vanda in total 151 de automobile considerate "neesentiale", parte a unei campanii de reducere a cheltuielilor statului.

Cele sase masini, detinute anterior de Ministerul de Interne de la Roma, au atras pana vineri dimineata oferte totalizand 82.000 de dolari, potrivit CNBC.

Pentru un BMW 525 din 2009, cu 141.163 de kilometri parcursi, au fost depuse 45 de oferte, iar pretul a urcat la 15.650 de euro (21.511 dolari). Masina poate fi achitata prin transfer bancar, dupa care proprietarul ar trebui sa o ridice dintr-o locatie din apropierea Romei. Pretul unei masini Alfa Romeo 166, din 2007, cu 126.718 kilometri parcursi, a ajuns la 8.600 de euro (11.821 dolari), dupa 59 de oferte. Licitatia se incheie pe 6 aprilie, transmite MEDIAFAX.

Printre autovehiculele care urmeaza sa fie vandute in perioada urmatoare se afla si doua masini Jaguar, detinute anterior de Ministerul Justitiei, precum si noua Maserati care au apartinut Ministerului Apararii. Vanzarea masinilor vine in contextul planurilor de reforma anuntate de premierul Matteo Renzi, instalat in fruntea executivului in februarie.

Licitatia, anuntata initial de Renzi pe 12 martie, face parte dintr-un program de reducere drastica a costurilor. Intr-un comunicat, autoritatile italiene au informat ca vor fi vandute in principal masini de serviciu puse la dispozitia unor oficiali ai statului.

Italia, a treia mare economie a zonei euro, dupa Germania si Franta, a incercat in ultimii ani sa puna ordine in finantele statului, in contextul crizei datoriilor din zona euro si indatorarii ridicate a tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.