Companiile franceze au incheiat acorduri in valoare de 18 miliarde de euro cu China, in timpul vizitei presedintelui Xi Jinping la Paris, care s-a incheiat joi cu un dineu organizat in onoarea sa la Versailles, relateaza France24.

Presedintele francez Francois Hollande a declarat, dupa intalnirea cu omologul sau Xi Jinping de la Palatul Elysee, ca au fost incheiate 50 de contracte, care vor crea mii de locuri de munca, inclusiv in industria auto franceza.

Intre contractele semnate, producatorul auto chinez Dongfeng si PSA Peugeot Citroen au oficializat un acord prin care compania din China cumpara o participatie de 14% la grupul francez, pentru 800 de milioane de euro, potrivit Euronews. Cele doua companii vor extinde un parteneriat deja existent pe pietele din Asia de Sud-Est, transmite MEDIAFAX.

Acordurile bilaterale includ si un contract pe 10 ani prin care Airbus va continua sa asambleze avioane A320 in orasul Tianjin, pana in 2025. China va cumpara 70 de noi avioane Airbus, in valoare de 10,2 miliarde de dolari. Contractele din industria aviatica sunt vitale pentru Franta, reprezentand circa 29% din exporturile in China.

Un dineu fastuos, care a avut loc la Versailles, a marca joi incheierea vizitei presedintelui Xi Jinping in Franta.

In ultimii cativa ani, Franta s-a concentrat pe pietele rasaritene pentru stimularea cresterii economice, incheind contracte de miliarde de euro cu tari precum Qatar, Emiratele Arabe Unite si China. Liderul chinez Xi Jinping, pe de alta parte, este interesat de noi contracte in Europa, el aflandu-se in prima sa vizita pe continent de la preluarea functiei de presedinte.

El a vizitat deja Olanda si Belgia, urmand sa plece si in Germania, cel mai activ partener comercial european al Chinei. Xi Jinping este insotit de o delegatie formata din 200 de oameni de afaceri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.