Consiliul de Administratie al producatorului de armaturi Armatura Cluj-Napoca solicita acordul actionarilor pentru inchiderea turnatoriilor de alama si fonta si sa disponibilizeze angajatii din cele doua sectii si, totodata, propune vanzarea tuturor bunurilor imobile pentru plata unor datorii.

Propunerile Consiliului de Administratie al firmei vor fi discutate intr-o AGA programata pentru data de 28 aprilie, potrivit unui convocator AGA transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti. Firma nu precizeaza in convocator cate persoane vor fi disponibilizate in urma inchiderii celor doua turnatorii. La jumatatea anului trecut, Armatura avea 224 de angajati.

Armatura este parte a grupului Herz Armaturen din Austria si detine cinci sectii de productie, respectiv o turnatorie de fonta si una de alama, precum si sectii de prelucrare, montaj si scularie, potrivit raportului pentru anul 2012 publicat pe site-ul Armatura. Pentru vanzarea imobilelor, Consiliul de Administratie solicita imputernicirea AGA pentru a negocia pretul, stabilirea modalitatilor de plata si a celor de eliberare a imobilelor, transmite MEDIAFAX.

La finalul anului trecut, Armatura inregistra datorii in suma de 32,2 milioane lei, din care 24,4 milioane lei erau catre firme afiliate, potrivit rezultatelor financiare preliminare transmise Bursei in luna februarie. Firma a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de 22,9 milioane lei, cu 16% peste cea din 2012, de 19,6 milioane lei. Pierderile au scazut la 1,1 milioane lei, fata de 3,9 milioane lei in precedentul exercitiu financiar.

Actiunile Armatura sunt suspendate de la tranzactionare la bursa inca din luna martie a anului trecut, pentru clarificarea situatiei capitalului social, dupa ce o reducere a capitalului social a fost contestata in instanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.