Gigantul american din industria media si de divertisment Disney a anuntat, luni, achizitia Maker Studios, unul dintre cei mai importanti furnizori de continut video pentru site-ul YouTube.

Studiourile Disney vor plati intr-o prima faza 500 de milioane de dolari, dar acordul de vanzare prevede o plata ulterioara, care ar putea ajunge la 450 de milioane de dolari, cu conditia atingerii unor obiective de performanta, astfel incat tranzactia totala ar putea avea o valoare totala de 950 de milioane de dolari, transmite MEDIAFAX.

Disney intentioneaza sa incheie operatiunea in al treilea trimestru al exercitiului sau financiar decalat.

"Materialele video online de scurta durata inregistreaza o crestere intr-un ritm incredibil si, odata cu (achizitionarea, n.r.) Maker Studios, Disney va fi in centrul acestei activitati dinamice, cu o combinatie de neegalat intre tehnologia avansata si expertiza in termenii programarii", a precizat directorul Disney, Robert Iger, intr-un comunicat.

Maker Studios are 5,5 miliarde de vizionari pe luna pentru materialele sale video distribuite pe YouTube.

La randul sau, Disney detine posturile ABC, Disney Channel si ESPN, iar in ultima vreme, si-a intensificat eforturile in zona difuzarii de materiale video online.

De asemenea, Disney a anuntat in februarie lansarea unui nou serviciu de vizionare online a filmelor sale pe telefonul mobil, in parteneriat cu magazinul online iTunes, de la Apple.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.