Guvernul japonez va propune Ucrainei un ajutor de aproximativ 710 milioane de euro, acordat sub diverse forme, a anuntat vineri postul de televiziune public nipon NHK.

"Premierul japonez, Shinzo Abe, urmeaza sa anunte in cursul saptamanii viitoare, in cadrul unui summit G7 in Olanda, ca Japonia va propune Ucrainei un sprijin, sub diverse forme, in valoare de 100 miliarde de yeni, considerand ca o ameliorare a economiei este necesara pentru stabilizarea situatiei" din aceasta tara, a explicat postul nipon de televiziune, transmite MEDIAFAX.

Shinzo Abe va participa in cursul saptamanii vitoare la un Summit pentru Securitatea Nucleara, in marja caruia va avea loc luni, la Haga, o reuniune a liderilor celor sapte state cele mai industrializate din lume (G7) pe tema situatiei din Ucraina, la initiativa presedintelui american, Barack Obama.

Vineri, in cadrul unei reuniuni a Parlamentului, organizate inainte de supunerea la vot a bugetului de stat, premierul nipon a propus un ajutor Ucrainei, declarand ca ameliorarea situatiei economice a acestei foste republici sovietice "este importanta" pentru "solutionarea pasnica a crizei politice actuale", informeaza NHK.

Ulterior, Guvernul nipon a decis sa propuna un ajutor sub diverse forme in valoare de aproximativ 100 de miliarde de yeni, a precizat postul de televiziune. Totodata, Abe a confirmat vineri ca tara sa a adoptat sanctiuni impotriva Moscovei, care a acceptat cererea de alipire a Crimeei la Rusia. Japonia ia in considerare extinderea acestor masuri, limitate in prezent la suspendarea unor negocieri bilaterale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.