Profitul Bundesbank, banca centrala a Germaniei, a crescut de sapte ori anul trecut, la 4,6 miliarde de euro, de la 664 milioane de euro in anul anterior, cand rezultatul a fost influentat de fondurile mai mari alocate provizioanelor pentru risc, a anuntat, joi, institutia.

Suma va fi transferata integral guvernului de la Berlin.

"In pofida veniturilor mai mici din dobanzi, Bundesbank a inregistrat profit mai mare in 2013 fata de 2012, intrucat nu a mai fost necesar transferul de noi fonduri la provizioanele pentru risc", a declarat presedintele Bundesbank, Jens Weidmann, citat de portalul Market News International, parte a grupului Deutsche Boerse, transmite MEDIAFAX.

Provizioanele penrtru risc ale bancii se situeaza in prezent la 14,4 miliarde de euro.

Fondurile mai mari care vor fi transferate guvernului federal vor reprezenta o surpriza placuta pentru ministrul de Finante, Wolfgang Schaeuble, noteaa publicatia germana. Schaeuble a luat in calcul, in proiectul de buget pentru anul 2014, ca Bundesbank va da statului 2,5 miliarde de euro.

"Situatia privind riscurile s-a imbunatatit intr-o oarecare masura", a spus Weidmann.

Veniturile din dobanzi ale Bundesbank, principala sursa de venit a bancii, au scazut de la 8,3 miliarde de euro in 2012 la 5,6 miliarde de euro anul trecut, ca urmare a reducerii dobanzilor BCE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.