Business13 Martie 201411:43

Lectura de un minut

Patru dintre cele mai mari companii americane din sectorul IT, Apple, Microsoft, Google si Cisco Systems, detin obligatiuni emise de Trezoreria SUA estimate la 124 de miliarde de dolari, pe care le pastreaza in acea mai mare parte in afara Statelor Unite, evitand astfel sa plateasca taxe.

Suma pastrata in obligatiuni SUA este semnificativa in comparatie cu fondurile totale pe care companiile le au la aceste subsidiare, arata documente verificate de Biroul pentru Jurnalism de Investigatie din Marea Britanie, transmite MEDIAFAX.

Apple, Microsoft, Google si Cisco tin la diviziile din afara SUA 254,9 miliarde de dolari, incluzand fondurile in obligatiuni.

Transferul in SUA al acestor lichiditati ar declansa taxarea de catre guvernul federal american, astfel ca marile companii continua sa tina banii in paradisuri fiscale, in parte pentru a finanta expansiunea la nivel global, dar si pentru a evita taxele, afirma directorii acestora.

Corporatiile, inclusiv Apple, fac lobby in SUA pentru schimbari care sa elimine plata de taxe pe profiturile obtinute in afara Statelor Unite si transferate ulterior in tara.

Citeste si:
10 bancuri de impact care vor starni rasete si in 2020
10 bancuri de impact care vor...

Multe alte state, inclusiv Marea Britanie taxeaza doar profiturile obtinute de companii in tara respectiva. Unele companii cu operatiuni la nivel international au fost acuzate ca si-au redus taxele prin aranjamente contabile sofisticate implicand paradisuri fiscale.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.