Cantaretul si chitaristul canadian Neil Young a anuntat, luni, ca va lansa in aceasta saptamana un player muzical portabil si un serviciu de descarcare de fisiere audio de inalta definitie, cu scopul de a ameliora posibilitatile actuale de ascultare a muzicii in format digital.

Muzicianul originar din Toronto, care critica de multa vreme calitatea muzicii digitale, a precizat ca va lansa acest magazin muzical pentru descarcare de fisiere muzicale si acel player portabil prin intermediul noii sale companii, PonoMusic.

"Este vorba de muzica, de muzica adevarata", spune Neil Young intr-un comunicat.

"Vrem ca muzica digitala sa intre in secolul al XXI-lea si asta face PonoMusic. N-am putea fi mai entuziasmati ca acum, nu pentru noi insine, ci pentru toti aceia care sunt emotionati de ceea ce reprezinta muzica in vietile lor", a adaugat muzicianul canadian.

Formatul audio PonoPlayer va fi vandut online cu 399 dolari pe site-ul Kickstarter incepand din zilele viitoare, indica acelasi comunicat de presa.

Site-ul PonoMusic nu era inca functional in cursul zilei de luni. Neil Young va vorbi despre acest nou serviciu muzical in aceasta saptamana, la festivalul noilor tehnologii South by Southwest (SXSW) din Austin, in statul Texas.

"Scopul nostru este de a oferi cea mai buna calitate pentru muzica digitala pusa la dispozitie de toate marile case de discuri si de construi un player muzical portabil cu cel mai bun sunet si cel mai usor de folosit din lume", a declarat John Hamm, director general al PonoMusic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.