Contributiile de asigurari sociale vor fi reduse la angajator din luna iulie a acestui an daca este posibil, iar daca spatiul fiscal nu va permite, atunci de la inceputul anului viitor, a declarat noul ministru al Finantelor, Ioana Petrescu.

"Sunt o mare sustinatoare a masurii de reducere a CAS, am discutat cu specialisti si incercam sa gasim metode. Sper ca anul acesta, eu asta lupt foarte mult, daca nu - poate la inceputul anului viitor, sa-l punem direct in Codul Fiscal, sa apara de la 1 ianuarie, dar sper ca din iulie", a spus noul ministru al Finantelor, la Antena 3, transmite MEDIAFAX.

Reducerea CAS cu 5 puncte la angajator "in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite" este mentionata in noul program al Guvernului.

Ea a adaugat ca are ca obiective lansarea unui sondaj sau un audit privind problemele la plata taxelor din punctul de vedere al contribuabilului, pentru a incuraja conformarea voluntara, un dialog mai bun cu mediul de afaceri si sindicatele, inclusiv legat de "ce anumite informatii trebuie date presei", si plafonarea platilor in numerar, proiect promovat de fostul ministru Daniel Chitoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.