Conglomeratul Berkshire Hathaway, condus Warren Buffett inca din 1965, a obtinut profit record anul trecut, de 19,48 miliarde de dolari, iar miliardarul a semnalat ca vizeaza noi achizitii semnificative pentru extinderea afacerilor.

Castigul Berkshire a crescut cu 31% fata de precedentul castig record de 14,8 miliarde de dolari inregistrat in 2012. Evolutia rezultatului Berkshire a fost sustinuta de imbunatatirea situatiei economice din SUA, potrivit Reuters.

"Pentru America urmeaza o perioada si mai buna. Charlie si cu mine am considerat intotdeauna ca o «miza» pe prosperitastea constant in crestere a SUA este o investitie aproape sigura. Desi investim si in strainatate, cele mai multe oportunitati sunt in America", a declarat Buffett, referindu-se la vicepresedintele, in varsta de 90 de ani, al Berkshire, Charlie Munger.

Buffett, in varsta de 83 de ani, conduce incepand din 1965 Berkshire, care a ajuns sa incorporeze peste 80 de afaceri in domenii precum asigurari, cai ferate, companii de utilitati si ingehtata. Berkshire detine si investitii in actiuni de peste 117,5 miliarde de dolari.

Retail jobs

Miliardarul a semnalat, din nou, ca nu intentioneaza sa paraseasca in curand compania, spunand investitorilor ca intentioneaza ca in scrisoarea catre actionari de anul urmator sa evalueze cei 50 de ani petrecuti in fruntea Berkshire, precum si perspectivele de viitor.

In trimestrul al patrulea, profitul a crescut cu aproape 10%, la 4,99 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.