Guvernul rus a pregatit un program de investitii in valoare de cinci miliarde de dolari pentru intreprinderi ruse din Crimeea, o republica autonoma situata in sudul Ucrainei, afectata de tensiuni separatiste, scrie cotidianul rus Kommersant in editia de joi, relateaza AFP.

Acest program a fost creat dupa adoptarea, in decembrie, a unui plan financiar de salvare a Ucrainei de catre Rusia, care prevede consolidarea cooperarii economice intre cele doua tari, scrie ziarul.

Insa Ministerul Economiei s-a adresat in mod oficial, saptamana aceasta, Camerei de Comert si Industrie a Rusiei, careia i-a solicitat sa reuneasca intreprinderile interesate, iar ultima versiune a proiectului prevede o parte separata pentru Crimeea, o regiune majoritar rusofona, la malul Marii Negre, contrar versiunilor anterioare, transmite MEDIAFAX.

"Crimeea este in mod traditional un teritoriu atractiv pentru investitori rusi", a declarat pentru Kommersant Aleksandr Tibulski, un reprezentant de la Ministerul Economiei.

Potrivit ziarului, preogramul de investitii prevede suma de 1,2 miliarde de dolari pentru construirea unui pod sau tunel peste stramtoarea Kreci, care desparte Crimeea de Rusia, 1,4 miliarde de dolari pentru reconstruirea unei autostrazi care traverseaza Crimeea si 1,8 miliarde de dolari pentru porturile din regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.