Dacia Renault va realiza in Romania bancuri de testare pentru motoarele EURO 6, a anuntat, luni, directorul companiei, Nicolas Maure, premierul Victor Ponta intervenind si cerand, urmare a acestui anunt, sa nu fie crezute acele persoane care sustin ca Renault va pleca din Romania.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca nefinalizarea Coridorului IV paneuropean de transport va duce la pierderea asamblarii de la Pitesti, la uzinele Dacia, care deja extinde uzina din Maroc.

Aflat, luni, la sediul Autoritatii de Management pentru POS "Cresterea competitivitatii economice", cu ocazia semnarii a sase contracte de finantare propuse de Polul Auto Muntenia, din care face parte si Dacia Renault, Ponta a tinut sa se refere si la aceasta declaratie a presedintelui, scrie MEDIAFAX.

"Dacia se pregateste si construieste motoare EURO 6 in Romania, asa ca nu va luati dupa cine zice ca pleaca", a spus Ponta, la finalul discursului tinut de directorul pentru Romania al Dacia Renault, Nicolas Maure, in care acesta tocmai anuntase intentia realizarii in Romania a unor bancuri de testare pentru motoare EURO 6.

Ponta a aratat ca cresterea economica de anul trecut se datoreaza si unor factori industriali din zona privata, iar Dacia Renault a avut o mare contributie in acest sens.

"Zona privata si-a continuat dezvoltarea si aici, evident, grupul Dacia Renault este de departe unul dintre liderii importanti, o societate fundamentala pentru economia Romaniei si, daca vreti, si psihologic este atat de importanta. Nimeni nu-si poate imagina Romania fara Dacia", le-a spus Ponta celor prezenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.