O tehnologie noua care va fi inserata direct in spoturile de iluminat, iti va putea urmari pozitia exacta cand te afli intr-un spatiu de interior, a dezvaluit recent o companie-gigant de electronice.
Sistemul conectat de iluminare de la Philips transforma, practic, fiecare spot intr-un punct unic identificabil, inclus intr-o retea invizibila, scrie time.com. Telefonul tau poate vedea aceasta retea printr-o aplicatie care iti determina pozitia exacta dintr-un magazin, de exemplu. Aceasta informatie este apoi impartasita cu retailerii pentru a-i ajuta sa furnizeze utilizatorului servicii imbunatatite.

Prin aceasta tehnologie, supermarketurile pot crea harti detaliate ale interiorului magazinului. Daca te chinuiesti sa gasesti o punga de cartofi prajiti, spoturile de iluminat iti vor putea oferi in curand directii de orientare in stil GPS. Sau daca ai trecut de un borcan de care aveai nevoie, o aplicatie ti-ar putea sugera o reteta cu obiecte pe care deja le-ai cumparat, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.