Investitori chinezi sunt aproape de a prelua mai multe ferme in Romania, in special de vaci pentru lapte, dar si ferme vegetale, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Vom avea vizita ministrului chinez al Agriculturii la sfarsitul lunii martie - inceputul lunii aprilie. De la vizita primului ministru chinez, foarte multi investitori din China au batut drumurile tarii si sunt tranzactii pe cale de a se incheia in perioada aceasta. Este vorba de achizitie de ferme de vaci pentru lapte, achizitie de unitati de procesare a laptelui si ferme vegetale", a spus Constantin, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca sunt investitori mari, unul dintre acestia detinand o ferma de 200.000 de vaci.

"Ca sa intelegeti cam ce fel de investitori sunt interesati de agricultura din Romania. In Romania, o ferma foarte mare are cateva mii de capete. Ceea ce am punctat in discutiile cu ei a fost nu ca dorim doar sa vindem fermele, ci sa le si dezvoltam", a precizat ministrul.

Constantin crede ca primul transport de vaci catre China va pleca la sfarsitul lunii aprilie.

"Interesul nostru nu este sa ducem acolo efective matca, ci sa ducem produse, fie ca vorbim de lapte, lapte praf etc.", a aratat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.