Investitorii continua sa se retraga in masa din Ucraina, in contextul escaladarii violentelor dintre protestatari si fortele de ordine loiale presedintelui Viktor Ianukovici, cu scaderi puternice pentru grivna si costuri de finantare aproape de maxime record.

Transa de 2 miliarde de dolari platita marti de Rusia guvernului ucrainean, parte a imprumutului de 15 miliarde de dolari convenit in decembrie, a avut efecte minime pe pietele financiare, transmite Bloomberg.

Astfel, costurile de finantare ale Ucrainei au scazut usor, timp de numai o ora, dupa incasarea transei de la Rusia. Obligatiunile guvernamentale cu maturitatea in luna iunie a acestui an s-au apreciat cu 1,4% la inceputul sedintei de tranzactionare de marti, insa au pierdut intreg castigul pe parcursul zilei si au inchis in scadere cu 0,2%, dupa ce autoritatile au lansat un ultimatum pentru protestatarii din Piata Independentei din Kiev, scrie MEDIAFAX.

Fortele de ordine au luat cu asalt Piata Independentei marti seara, dupa lasarea intunericului, bilantul primei nopti de ciocniri violente soldandu-se cu cel putin 21 de morti si sute de raniti, potrivit presei internationale. Agentia Reuters transmite, citand autoritatile si reprezentantii opozitiei, ca au avut loc cel putin 14 decese in randul protestatrilor si 7 in randul fortelor de ordine, iar sute de persoane au fost ranite.

Ministerul Sanatatii de la Kiev a anuntat, potrivit Bloomberg, ca pana miercuri la ora 6:00 au fost inregistrate 25 de decese in randul protestatarilor si fortelor de ordine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.