Apple ar putea plati daune de pana la 840 milioane de dolari ca urmare a disputelor cu autoritatile statale si consumatorii din SUA privind intelegerile incheiate de companie cu publisherii din zona cartilor in format electronic.

Autoritatile statale si consumatorii care au actionat in justitie Apple cu privire la preturile practicate in domeniul cartilor electronice au solicitat initial daune de 280 milioane de dolari si au cerut recent instantei federale din Manhattan sa admita triplarea sumei.

Statele si consumatorii asociati in procese colective impotriva Apple considera ca suma ar trebui triplata deoarece autoritatile SUA au demonstrat deja, intr-un proces incheiat anul trecut, ca Apple a orchestrat o conspiratie de fixare a preturilor in domeniul cartilor electronice, scrie MEDIAFAX.

Apple a raportat rezerve de lichiditati de 158,8 miliarde de dolari la finalul anului trecut.

Vanzarile de carti electronice, muzica, filme, software si servicii au adus companiei venituri de 12,9 miliarde de dolari in 2012, reprezentand 8,2% din afaceri.

Apple a inceput sa distribuie carti in format electronic in anul 2010, odata cu lansarea iPad.

O instanta de judecata din SUA a stabilit in luna iulie a anului trecut, in urma unui proces intentat in 2012 de Departamentul Justitiei si derulat fara juriu, ca Apple a coordonat un cartel, la care au participat companiile de publishing, pentru a fixa preturile cartilor in format electronic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.