Traian Basescu a declarat, vineri, la Berlin, ca obiectivul Romaniei este de a intra in zona euro in 2018 - 2019.

"Obiectivul nostru este sa intram in 2018/2019 (...) Cu certitudine criteriile de la Maastricht vor fi indeplinite anul acesta", a precizat Traian Basescu, in cadrul intrevederii cu jurnalistii acreditati la Bundestag.

Seful statului a subliniat ca este vorba de indeplinirea tuturor celor cinci criterii de la Maastricht, obligatorii pentru aderarea la zona euro.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la 15 ianuarie, in cadrul intalnirii anuale cu misiunile diplomatice acreditate la Bucuresti, ca va mai dura cativa ani pana ca Romania sa adopte moneda unica, dar ca progresele pentru indeplinirea criteriilor sunt semnificative.

"Romania nu este inca membra a zonei euro si va mai dura cativa ani pana sa adoptam moneda unica. Aceasta nu inseamna ca aderarea la euro nu se afla pe agenda de prioritati ale Romaniei. Banca Nationala arata intr-o evaluare recenta ca progresele pentru indeplinirea criteriilor de convergenta sunt semnificative, astfel incat doar rata inflatiei si ratele dobanzilor pe termen lung depasesc inca valorile de referinta ale criteriilor de la Maastricht", a spus seful statului, scrie MEDIAFAX.

Retail jobs

El a aratat ca cele mai recente proiectii sugereaza indeplinirea si a acestor conditii in cursul anului 2014.

"Daca aderarea la zona euro este plasata in perspectiva temporala medie, data fiind importanta asigurarii convergentei reale, participarea de la bun inceput la Uniunea Bancara este obiect de consens politic intern si se va operationaliza pe termen scurt", a mentionat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.