Microsoft se pregateste sa-l numeasca CEO pe Satya Nadella, directorul diviziei de servicii enterprise si cloud, iar board-ul companiei discuta de asemenea inlocuirea lui Bill Gates din functia de presedinte, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Chiar daca Gates se va retrage din pozitia de presedinte, cofondatorul Microsoft s-ar putea implica mai mult in operatiunile companiei, in special in zone care tin de dezvoltarea de produse, potrivit surselor citate.

Potrivit MEDIAFAX, directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a anuntat in luna august ca se va retrage in termen de 12 luni.

Nadella a devenit intre timp unul dintre candidatii cu cele mai mari sanse sa preia functia de CEO, potrivit informatiilor aparute in presa.

Schimbarea conducerii are loc intr-un moment de cotitura in istoria Microsoft, compania traversand o perioada de tranzitie catre hardware si servicii online.

Microsoft a ramas in urma pe piata smartphone-urilor, tabletelor si in zona serviciilor online. Anul trecut, Ballmer a reorganizat conducerea Microsoft si a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro.

Actiunile Microsoft, inclusiv dividende, au crescut cu 74% in ultimii 10 ani, fata de o ascensiune de 93% a indicelui Standard & Poor's 500 al bursei de la New York.

Compania a avut doar doi directori generali in istoria sa - Bill Gates si Steve Ballmer.

Nadella lucreaza la Microsoft din 1992 si a coordonat operatiunile companiei in zona serviciilor de cloud, software-ului pentru servere, motoarelor de cautare pe internet si aplicatiilor business.

Ca presedinte al diviziei de servere si servicii cloud, Nadella a reusit sa creasca afacerile anuale de la 16,6 miliarde de dolari la 20,3 miliarde de dolari in numai doi ani.

In ceea ce priveste functia de presedinte al Microsoft, Bill Gates ar putea fi inlocuit de John Thompson, membru in board-ul companiei incepand din 2012, potrivit surselor citate.

Thompson (64 de ani) lucreaza in industria IT de mai bine de 40 de ani. El si-a inceput cariera la IBM, unde a ajuns pana in conducerea executiva. In 1999, Thompson a parasit IBM si a preluat conducerea dezvoltatorului de solutii de securitate Symantec. In cei 10 ani de mandat ai lui Thompson, afacerile Symantec au urcat de la 600 milioane de dolari pe an la 6 miliarde de dolari. In prezent, Thompson este CEO al companiei Virtual Instruments, producator de software care masoara performantele aplicatiilor si sistemelor hardware.

Citeste si:
Wall-Street a premiat cei mai importanți și autentici lideri din...
Wall-Street a premiat cei mai...

Din 2012, cand a intrat in board-ul Microsoft, Thompson a ridicat probleme importante si a influentat decizia lui Ballmer de a se retrage, potrivit unor surse apropiate situatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.