Consiliul Concurentei a declansat o ancheta sectoriala privind piata asigurarilor auto, pentru a analiza mecanismele de functionare din acest domeniu si a identifica si corecta posibilele disfunctionalitati de natura concurentiala.

In cadrul studiului vor fi analizate asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) si cele facultative (CASCO), interactiunile dintre ele si se va evalua relatia de colaborare dintre asiguratori si service-urile auto.

"Ne-am propus sa analizam mai atent piata asigurarilor, avand in vedere ca acest sector reprezinta unul dintre domeniile cheie ale economiei nationale, avand un rol esential in managementul riscului. In acelasi timp, o mai buna cunoastere a domeniului ne va permite sa ne fundamentam punctul de vedere cu privire la propunerile de modificari legislative si sa fim mai rapizi atunci cand trebuie sa ne pronuntam asupra eventualelor tranzactii de pe aceasta piata", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, transmite MEDIAFAX.

Pe parcursul anchetei sectoriale privind sectorul asigurarilor auto, Consiliul Concurentei poate solicita informatii, documente sau declaratii tuturor agentilor economici implicati.

"Ca urmare, Consiliul Concurentei isi doreste o cooperare activa cu toti actorii implicati in acest sector, fie institutii publice sau asociatii profesionale, fie intreprinderi si isi exprima disponibilitatea de a primi orice informatii relevante in cadrul procedurii de investigatie", se mai spune in comunicat.

Potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara, companiile care incheie polite RCA sunt ABC Asigurari-Reasigurari, Allianz - Tiriac Asigurari, Generali Romania, Asirom, Euroins Romania, Astra, Omniasig VIG, Carpatica Asig, Groupama Asigurari, UNIQA Asigurari si City Insurance.

In primele 11 luni ale anului 2013, politele RCA si CASCO au avut o pondere de 65,11% in totalul subscrierilor din asigurari generale, care au crescut cu 0,97%, la 5,93 miliarde lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.