Business22 Ianuarie 201413:36

Lectura de un minut

Romania ocupa locul 8 in Europa de Est si Asia Centrala intr-un top Bloomberg al celor mai atractive tari pentru afaceri, devansata de Ungaria, Cipru, Turcia, Bulgaria sau Rusia, si trasa in jos in principal de perceptia investitorilor privind coruptia.

Desi inregistreaza cel mai bun scor din regiune in ceea ce priveste gradul de integrare in economia globala, Romania este trasa in jos in top de ceilalti factori luati in calcul in studiul Bloomberg, de la perceptia privind coruptia, fiscalitatea, protejarea dreptirilor de proprietate si sistemul de contabilitate la infrastructura sau costurile si procedurile necesare pentru infiintarea unei afaceri.

Romania devanseaza Slovenia si Slovacia, tari care fac parte din zona euro, in privinta atractivitatii mediului de afaceri, in principal datorita costului mai scazut al muncii, potrivit raportului Bloomberg, scrie MEDIAFAX.

Cea mai atractiva tara pentru afaceri din Europa de Est si Asia Centrala este Polonia, datorita expansiunii in ritm accelerat a consumului intern si imbunatatirii infrastructurii.

Polonia a inregistrat cea mai buna rata de crestere economica din UE in ultimii 5 ani, dupa declansarea crizei, si singurul stat membru care nu a traversat vreo recesiune in aceasta perioada.

Citeste si:
Producătorul de telefoane OPPO intră oficial pe piața din România
Producătorul de telefoane...

In pofida progreselor semnificative, Polonia are unul dintre cele mai slabe punctaje in ceea ce priveste costul, in bani si timp, al infiintarii unei afaceri, principalele probleme in acest sens fiind birocratia si procedurile juridice complicate.

Prin absorbtia de fonduri europene, Polonia a investit peste 60 miliarde euro in infrastructura rutiera in ultimii sase ani, proiecte care au contribuit la performantele economiei, noteaza Bloomberg.

Urmatoarele pozitii in top au revenit Cehiei si Ungariei, urmate de Cipru, Turcia, Bulgaria, Rusia, Romania, Croatia si Lituania.

Citeste si:
Radio ZU este încă o dată radioul comercial numărul 1 din București...
Radio ZU devine încă o dată...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.