Compania germana PCC SE, principalul actionar privat al Oltchim Ramnicu Valcea, si fondul de investitii israelian Fortissimo Capital au decis sa nu participe la cea de-a doua licitatie pentru privatizarea combinatului chimic.

"Situatia actuala a combinatului si conditiile in care se va derula procedura ne-au facut sa luam, in final, aceasta hotarare. Am mai explicat, in ultimele luni, motivele care au dus la scaderea interesului PCC SE pentru Oltchim", a declarat intr-un comunicat reprezentantul PCC SE in Romania, Wojciech Zaremba.

PCC SE a intrat in actionariatul Oltchim in urma cu sapte ani. Compania detine direct si indirect 32,34% din capitalul combinatului.

Zaremba a declarat pentru MEDIAFAX ca pana in prezent PCC a investit ca actionar minoritar peste 50 milioane de euro in Oltchim.

In luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Oltchim, a infiintat o noua firma, denumita Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezinta limita maxima de pret.

Companiile interesate sa cumpere actiunile detinute de Oltchim la Oltchim SPV pot depune oferte pana la 31 ianuarie. Selectia firmei care va cumpara toate actiunile Oltchim la Oltchim SPV va avea loc in 3 februarie.

Compania germana a participat, in 2012, la prima tentativa de privatizare a combinatului, care insa a esuat. De atunci, statul cauta solutii sa mentina combinatul in activitate.

In luna august a anului trecut, PCC SE a anuntat ca este interesat sa participe la o alta licitatie de vanzare a Oltchim de catre statul roman. Oltchim este in insolventa din ianuarie 2013.

PCC SE face parte din grupul PCC, activ in 16 tari in sectorul produselor petrochimice si pe baza de carbon.

Fortissimo Capital este un fond privat de investitii care are active in valoare de jumatate de miliard de dolari. Fondul investeste, in principal, in companii publice si private israeliene din domeniul tehnologiei si industriei, care au nevoie de capital pentru a-si sustine si dezvolta afacerile.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.