Reteaua de retail Carrefour a obtinut, joi, in instanta suspendarea procedurii de intrare in insolventa, dupa ce in decembrie Tribunalul Bucuresti aprobase cererea unui furnizor care avea de recuperat de la retailer o datorie de 180.000 euro.

"Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea provizorie a executarii a sentintei civile nr. 11175 din 23.12.2013 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a Civila in dosarul nr. 21867/3/2013 pana la solutionarea cererii de suspendare a executarii sentintei formulata in apel. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica", se arata in solutia data de Curtea de Apel.

Potrivit lui Emil Gros, asociat al firmei Expert Insolventa, unul dintre cei doi administratori judiciari ai Carrefour numiti de Tribunalul Bucuresti, dupa aceasta decizie administratorii vor iesi din companie.

"Activitatea Carrefour nu va mai fi influentata de decizia din 23 decembrie pana la judecarea apelului. Nu exista motivarea deciziei din acea data. De abia atunci Carrefour va depune motivele de apel si va mai dura 2-3 luni pana cand se va judeca apelul"
, a aratat Gros.

In 23 decembrie, cand a dispus intrarea in insolventa a Carrefour, Tribunalul Bucuresti a numit ca administratori judiciari firmele Rodicom IPURL si Expert Insolventa SPRL.

Procedura de insolventa a fost ceruta de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece si accesorii pentru copii si adulti din Bucuresti, care, potrivit unor surse citate de ZF, avea de incasat de la Carrefour Romania datorii in valoare de circa 800.000 de lei.

La cererea avocatilor, Carrefour a achitat datoria si a cerut suspendarea hotararii de intrare in insolventa. Cu toate acestea, desi a achitat datoria, Carrefour nu recunoaste debitul, scrie MEDIAFAX.

"Carrefour Romania SA considera ca aceasta hotarire este netemeinica, intrucat situatia financiara a Carrefour Romania SA este extrem de solida, iar pretinsa creanta a societatii comerciale care a declansat aceasta procedura judiciara a fost deja achitata, cererea sa fiind lipsita de obiect. Avocatii nostri au fost mandatati sa initieze toate demersurile legale care se impun pentru atacarea acestei hotarari care inca nu a fost comunicata oficial societatii noastre. Informam pe aceasta cale toti partenerii nostri (furnizori, clienti, consumatori) ca activitatea Carrefour Romania SA se desfasoara in conditii normale, societatea urmand a-si respecta toate obligatiile, potrivit contractelor incheiate", porivit unui comunicat al Carrefour Romania transmis la finele anului trecut.

Citeste si:
VIDEO Protest la Temocentrala Mintia, închisă după 52 de ani din...
VIDEO Protest la Temocentrala...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.