Guvernul a amanat aprobarea hotararii care avizeaza memorandumul convenit cu Rompetrol, pentru o sedinta viitoare, au declarat surse guvernamentale.

Surse oficiale au declarat anterior ca hotararea care aproba memorandumul convenit cu Rompetrol a fost inclusa in proiectul agendei sedintei de miercuri a Guvernului, spre a fi aprobata, transmite MEDIAFAX.

Potrivit memorandumului, statul va incasa 200 milioane dolari prin rascumpararea de catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan a unui pachet de 26,69% din actiunile Rompetrol Rafinare.

De asemenea, KazMunaiGaz, actionarul majoritar al Rompetrol, promite sa infiinteze un fond care va investi in proiecte din domeniul energetic.

Premierul Victor Ponta i-a cerut saptamana trecuta ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, sa pregateasca, impreuna cu Ministerul Justitiei, un proiect de act normativ prin care Guvernul sa aprobe memorandumul cu Rompetrol, spunand ca vrea sa salveze compania si imaginea tarii fata de investitori.

In luna noiembrie, legea de aprobare a memorandumului de intelegere intre statul roman si Rompetrol, in legatura cu care presedintele Traian Basescu a formulat o sesizare la Curtea Constitutionala, a fost declarata neconstitutionala. Basescu a aratat ca Presedintia nu a atacat pe fond memorandumul si, ca atare, el a ramas in vigoare, aratand ca premierul Victor Ponta va trebui sa si-l asume prin hotarare de guvern, "daca simte nevoia".

Cu activitati de rafinare, petrochimie, retail, trading, explorare, productie si servicii industriale, grupul Rompetrol este prezent in 12 tari si are peste 7.000 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.