Business13 Ianuarie 2014

Lectura de 2 minute

Mai multe versiuni ale "Mein Kampf" in format eBook se afla in topul vanzarilor de carti digitale, cresterea popularitatii volumului considerat un manifest nazist fiind determinata de faptul ca acest format le permite cititorilor sa lectureze cartea in propria intimitate.

Editiile digitale ale volumului "Mein Kampf" au devenit in mod surprinzator un hit, potrivit scriitorului si jurnalistului Chris Faraone, care a sugerat ca popularitatea manifestului lui Adolf Hitler este in crestere intrucat in prezent acesta poate fi citit de pe propriile tablete, in intimitate, informeaza theguardian.com.

Chris Faraone a scris pe site-ul Vocativ.com ca "mai mult de o duzina de versiuni in limba engleza gratuite ale «Mein Kampf» au fost descarcate de peste 100.000 de ori numai de pe site-ul bibliotecii digitale Internet Archive", in timp ce versiuni digitale cu plata au fost descarcate de pe site-ul Glenn Beck, dar si de pe iTunes, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, o versiune digitala a cartii lui Adolf Hitler, care are pretul de 99 de centi, se afla pe primul loc in topul celor mai vandute eBook-uri de pe site-ul Amazon.com, din sectiunea "Propaganda si Psihologie politica".

In Marea Britanie, tot o versiune a "Mein Kampf" in format eBook conduce topul celor mai bine vandute carti digitale de pe Amazon.co.uk, din sectiunea cartilor de propaganda, fascism si nazism, aflandu-se pe locul al doilea intre cele mai vandute carti din sectiunea de lucrari dedicate stiintelor politice.

Citeste si:
Vanzarile Dacia, in cadere libera pe aceasta piata din Europa
Vanzarile Dacia, in cadere...

Cartea "Mein Kampf" (Lupta mea) a fost scrisa de Adolf Hitler in timp ce se afla in inchisoare, in 1924, dupa o tentativa de puci.

Cartea nu este interzisa de legea germana, insa autoritatile din landul Bavaria - care detine drepturile asupra acesteia - vegheaza cu strictete ca acest volum sa nu fie reeditat, pentru a evita eventuala lui exploatare de gruparile neonaziste.

Volumul "Mein Kampf" este, in schimb, autorizat in Statele Unite ale Americii si in Marea Britanie, in numele libertatii de exprimare, si face parte din lecturile care l-au inspirat pe Anders Behring Breivik, autorul crimelor din 22 iulie din Norvegia.

Citeste si:
Romania, in topul mondial al cazurilor de vindecare de COVID-19
Romania, in topul mondial al...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.