Comisia Europeana a respins cea mai recenta oferta a Google pentru inchiderea investigatiei antitrust in care compania este acuzata de discriminarea concurentei in rezultatele interogarilor online, iar timpul de rezolvare a disputei este scurt, a declarat comisarul pentru Concurenta Joaquin Almunia.

Comisarul a declarat la un post de radio spaniol ca oferta Google nu este acceptabila intrucat nu raspunde ingrijorarii ca discrimineaza companiile concurente in rezultatele interogarilor, relateaza Bloomberg.

"Mingea este inca in curtea Google. Fara un program scurt, mingea va ajunge la noi si atunci va fi momentul sa luam decizii", a spus Almunia, scrie MEDIAFAX.

Almunia a incercat in luna mai a anului trecut sa ajunga la un acord cu Google, in privinta acuzatiilor ca aceasta promoveaza propriile servicii in rezultatele cautarilor, copiaza recenziile de calatorii ale companiilor concurente si are contracte care sufoca furnizorii de publicitate rivali.

Cel putin doua oferte de acord propuse de Google au fost respinse din cauza opozitiei Microsoft si Expedia.

Un purtator al Google din Bruxelles a declarat ca operatorul celui mai utilizat motor de cautare a facut modificari semnificative pentru a raspunde preocuparilor Comisiei Europene, marind considerabil vizibilitatea serviciilor concurente si rezolvand alte probleme specifice.

Almunia a aratat ca oferta actuala a Google nu elimina posibilele piedici din calea serviciilor rivale de cautare, cum ar fi cele pentru comparatii de produse si de preturi si restaurante.

Un avocat al unui grup de companii care concureaza Google, David Wood, a declarat ca declaratiile lui Almunia arata ca UE ar trebui sa renunte la incercarea de a ajunge la un acord cu Google si sa ii trimita o plangere oficiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.