Un filmulet care arata chinurile prin care trec iepurii de Angora a provocat stupoare in randul clientilor marilor lanturi de imbracaminte. Atentie! Filmare socanta. 

Videoclipul filmat de PETA intr-o fabrica din China ne arata cum muncitorii smulg blana cu mainile de pe animale, in timp ce acestea tipa de durere. Un membru infiltrat al grupului a vizitat zece ferme in iunie si septembrie 2013, dintre care jumatate lucrau cu animalele vii, precizeaza purtatorul de cuvant al PETA, Ashley Fruno.

Celelalte ferme taiau blana sau o radeau, dar si aceasta procedura produce suferinte animalelor, subliniaza ea. Fermele se afla in provinciile Jiangsu si Shandong si au intre cate sute si 10.000 de iepuri.

PETA a trimis filmuletul catre directorii companiilor PVH Corp (H&M, Calvin Klein, Tommy Hilfiger) si Inditex (Zara, Gap, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius). Ca urmare a descoperirii macabre, mai multe lanturi de magazine de imbracaminte au interzis productia puloverelor, fularelor si oricaror altor produse de tip Angora. In ciuda acestor masuri, stocurile de haine care au ramas in magazine vor fi vandute.

H&M a fost primul lant care s-a alaturat embargo-ului si ofera rambursari clientilor care vor sa returneze produsele Angora achizitionate anul acesta. In urma intrebarilor presei, reprezentantii Inditex au declarat ca toate hainele lor sunt fabricate in conditii umane si conform standardelor internationale, scrie Huffington Post.

China furnizeaza 90% din blana Angora folosita pentru fabricarea hainelor in tarile occidentale, iar in statul chinez "nu exista legislatie pentru protectia animalelor de niciun fel", scrie PETA. Recoltarea blanii se face o data la trei luni.

"Chinurile la care sunt supusi iepurii in timp ce li se smulge blana sunt atat de mari, incat 60% dintre ei mor in primul an", conform aceleiasi surse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.