Doua seriale apartinand unui nou concept TV, "realitate structurata", un hibrid intre reality-show si documentar, fac furori in Marea Britanie, unde au obtinut cote de audienta uluitoare si multe premii, fiind insa si criticate, sub motivul ca incalca granita dintre realitate si fictiune.

"Realitatea structurata", cel mai recent concept TV in voga, ce combina reality-show, fictiune si realitate scenarizata, include elemente de "Big Brother", de telenovele braziliene si tipare deja vehiculate in serialul "Friends", informeaza AFP.

Lansat initial in Statele Unite, acest nou produs TV a inceput sa se raspandeasca gratie in special postului MTV care a difuzat productii precum "The Hills" si "Jersey Shore". In Marea Britanie, prima productie de acest gen, "The Only Way Is Essex", a aparut in 2010 si a fost urmata dupa un an de productia rivala "Made In Chelsea".

Cele doua seriale, difuzate pe posturile ITV2, respectiv E4, inregistreaza audiente uriase si au castigat deja mai multe premii prestigioase, prezentand cateva grupuri de prieteni, aflati in jurul varstei de 20 de ani, cu un viitor mai mult sau mai putin stralucit.

Nu este vorba de "realitate scenarizata", reconstituire a unor evenimente reale jucate de actori. Nu este nici vorba de reality-show, un format ce reuneste oameni care nu se cunosc absolut deloc, intr-un loc bine definit, scrie MEDIAFAX.

"Realitatea structurata" propune telespectatorului sa urmareasca diverse persoane, care se cunosc intre ele, se detesta sau se iubesc, in mediul lor natural, si care isi vad de treburile lor, care constau adeseori in organizarea unor petreceri.

Singura derogare de la realitate: peregrinarile lor in lumea moderna sunt savant orchestrate de o echipa de regizori care, pentru a alunga plictiseala ce pandeste adeseori in astfel de ocazii, nu ezita sa pigmenteze scenele filmate.

Perfect constienti de caracterul si defectele fiecarui actor, producatorii anticipeaza astfel reactiile lor, provocand diverse situatii si incurajand o serie de confruntari pentru a crea un foileton, fara sa aiba nevoie de un scenariu. In aceste seriale exista de toate pentru toate gusturile, intrucat cele doua telenovele britanice propun universuri diametral opuse pe scara sociala.

Citeste si:
Noul Citroen oli [all-e] este un concept electric cu autonomie de...
Noul Citroen oli  all-e  este...

"Made in Chelsea" ii aduce in scena pe bogatii din vestul Londrei, barbati frumosi cu iubite senzationale, cu totii preocupati de mici flirturi si scandaluri, penduland intre zone luxoase, precum cartierul londonez Kensington, Marrakech, Cannes si statiunea elvetiana Verbier.

"The Only Way Is Essex", prescurtat "TOWIE", propune telespectatorului sa urmareasca un grup de prieteni din Essex, un cartier din estul Londrei, adeseori ironizat pentru excesul de alcool, codurile vestimentare de o vulgaritate incomensurabila si pasiunea neconditionata pentru cabinele de bronzat. Totul le desparte, dar cele doua seriale sunt unite de acelasi concept, "o combinatie intre realitate si teatru", afirma Ruth Wrigley, creatoare a serialului "TOWIE", dupa ce lucrat o perioada la emisiunea "Big Brother".

Citeste si:
Top 4 greșeli de evitat atunci când cumperi un TV Smart
Top 4 greșeli de evitat...

In ultimul episod al celui de-al 10-lea sezon, difuzat in noiembrie, playboy-ul Mario Falcone, care are deja aproape 900.000 de fallowers pe Twitter, o scoate in club pe noua lui iubita. Este ocazia perfecta pentru fosta lui iubita, Lucy Mecklenburgh, sa o persifleze pe aceasta alaturi de prietenele ei. Scena este jucata intr-un stil mai mult sau mai putin fericit. Insa Falcone si Mecklenburgh au fost intr-adevar amanti in viata reala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.