Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat, luni, ca actuala conducere CEC nu a adus impulsul pe care si l-a dorit.

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat, luni, dupa audierile din Comisia de buget-finante a Senatului, ca activitatea manageriala a CEC Bank nu a adus impulsul dorit si ca a propus inca din vara o conducere duala, formata din Directorat si Consiliu de Supraveghere.

"Inca din vara am propus sa se modifice sistemul de management la CEC Bank, respectiv sa introduc un sistem dualist, format din Directorat si Consiliu de Supraveghere, sistem practicat de 21 de banci din Romania in prezent, fata de 7 banci care au sistem unitar. Noi suntem in prezent in proces de modificare a statutului privind implementarea sistemului dualist de managament",
a anuntat Chitoiu.

Ministrul a mai spus ca Directoratul ar avea cinci membri, iar Consiliul de Supraveghere 7 membri.

Intrebat daca il va schimba din functie pe presedintele CEC, Radu Ghetea, Chitoiu a spus: "La momentul la care vom adopta noul Statut, cu modificarile cu sistem dualist de management, atunci suntem obligati sa prezentam conducere executiva formata din Directorat si Consiliu de Supraveghere".

El a precizat ca Ministerul Finantelor face o analiza a indicatorilor si a prevederilor din contractul de mandat, iar noul statut al CEC va fi finalizat pana la sfarsitul anului.

"S-ar putea sa aiba loc intr-o formula in conducerea CEC Bank",
a raspuns Chitoiu, intrebat daca Radu Ghetea va mai fi presedintele CEC din ianuarie 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.