Directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a declarat, luni, ca raportul BNR privind creditul acordat Ioanei Basescu concluzioneaza ca "s-a acordat in conditii de respectare a normelor interne ale CEC si a normelor de prudenta ale BNR".

Directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a declarat, luni, dupa audierile din Comisia de buget-finante din Senat, ca a venit "sa spuna adevarul".

"Daca cine va crede ca sub semnatura guvernatorului BNR putem spune altceva decat adevarul se inseala", a precizat Cinteza, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca membrii comisiei au fost interesati de activitatea CEC in perioada de dupa 2011. "La lucrul acesta se raspunsese printr-o adresa semnata de domnul guvernator", a spus el.

Cinteza a mai spus ca senatorii au fost interesati de concluziile raportului de supraveghere care luni dimineata a fost depus la BNR si a fost comunicat si actionarului CEC.

"In urmatoarele doua-trei zile, in masura in care legislatia ne va permite, si acest lucru trebuie analizat la nivelul BNR, aspecte legate de concluziile Bancii Nationale in controalele care s-au facut la CEC in ultimii doi ani", a mai declarat Cinteza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.