In domeniul tehnologic “cerul este limita”, iar acest lucru este tot mai mult evidentiat de catre companiile de cercetare.



Vanzarile de PC-uri isi vor continua declinul

Vanzarile de smartphone-uri vor cunoaste o crestere de 12%, un ritm mai incetinit fata de cel inregistrat in ultimii trei ani, in timp ce vanzarile de tablete vor inregistra o crestere de 18% in anul ce urmeaza, cele doua segmente vor reprezenta peste 60% din evolutia pietei de IT la nivel global, potrivit estimarilor companiei de cercetare IDC care estimeaza ca vanzarile totale in domeniul IT vor creste cu 5,1% la 2,14 trilioane de dolari, in timp ce vanzarile de PC-uri isi vor continua contractia cu 6%.

Comercializarea de servere, software si echipamente de retelistica vor cunoaste anul viitor o usoara crestere fata de 2013.

Razboiul iOS vs. Android continua. Ce face Windows Phone?

Dominatia Android pe piata echipamentelor mobile va continua si in 2014, segment puternic sustinut de catre vanzarile terminalelor Samsung, in timp ce Apple va continua sa se bucure de avantajul ecosistemului de aplicatii mobile, dar si de un pret mai mare al dispozitivelor vandute si o contanta a interesului clientilor deja fidelizati pentru aceastea.

Chiar daca si-a marit prezenta pe domeniul echipamentelor mobile in ultimul an, IDC ii sfatuieste pe cei de la Microsoft ca in 2014 sa incerce sa isi dubleze interesul dezvoltatorilor pentru platforma Windows.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.