Castigul salarial mediu net a fost in octombrie de 1.615 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 6 lei (0,4%), cele mai mari valori fiind inregistrate in intermedieri financiare, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante, a anuntat joi Institutul National de Statistica.

Astfel, in intermedieri financiare castigul a fost de 3.829 lei, iar in hoteluri si restaurante de 900 lei.

Potrivit MEDIAFAX, evolutia la nivel national a fost influentata printre altele de acordarea de prime, sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa) si disponibilizarea unor salariati cu castiguri reduse.

Cea mai mare crestere a castigului salarial mediu net s-a inregistrat in activitati extractive (de 13,2%), iar cele mai accentuate scaderi in extractia petrolului si gazelor naturale si in fabricarea produselor de cocserie si a celor obtinute din prelucrarea titeiului (cu 26,1%, respectiv 17,7%).

"In sectorul bugetar s-au inregistrat cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna septembrie in invatamant (4,0%) ca urmare a acordarii sumelor reprezentand plata cu ora a cadrelor didactice. De asemenea, in administratia publica si sanatate si asistenta sociala castigul salarial mediu net a crescut usor in luna octombrie fata de luna septembrie 2013, cu 0,2%, respectiv 0,6%", arata INS, intr-un comunicat.

Comparativ cu octombrie 2012, castigul salarial mediu nominal net a urcat cu 4,1%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.