Jumatate dintre companiile din Grecia inregistreaza intarzieri in privinta salariilor, iar peste un milion de angajati sunt neplatiti de cel putin o luna, arata un studiu realizat de un institut al Confederatiei Generale a Angajatilor Eleni.

"Fenomenul angajatilor neplatiti a inceput sa se accelereze in toamna anului trecut. La inceput a fost o luna, apoi doua, trei si chiar pana la un an", a declarat un oficial al Ministerului Muncii din Grecia, citat de cotidianul elen Kathimerini, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, au aparut informatii despre companii care se inteleg cu angajatii sa-i plateasca la fiecare trei luni, nu lunar.

"Angajatii neplatiti sunt blocati intr-o situatie dificila, deoarece nu au fost concediati si nu pot primi ajutor de somaj, dar nu sunt nici salariati, pentru ca lucreaza fara sa fie platiti sau doar pentru o mica parte din ceea ce ar trebui sa primeasca", a spus oficialul elen.

Grecia se afla in al saselea an de recesiune, ca urmare a crizei globale si masurilor dure de austeritate impuse de creditorii interntionali - statele zonei euro si FMI - in schimbul a doua pachete de imprumuturi. Statul elen a fost nevoit sa apeleze la ajutor extern de 240 de miliarde de euro pentru a evita intrarea in colaps, dupa ce a pierdut accesul pe piata financiara internationala din cauza indatorarii foarte ridicate.

Retail jobs

Comisia Europeana, FMI si statul elen se asteapta ca economia sa revina pe crestere anul urmator, insa Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica si agentia de rating Moody's au avertizat ca recesiunea va continua si anul urmator, insa cu o contractie a PIB mai redusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.