ING, Raiffeisen, Banca Transilvania si BRD Societe Generale sunt bancile cu cea mai buna reputatie din Romania, potrivit unui studiu al companiei de cercetare de piata GfK, peste 60% din populatia urbana bancarizata avand ca banca principala una din cele patru institutii de credit.

"In opinia romanilor, banca cu cea mai buna reputatie trebuie sa fie orientata catre oameni (o institutie financiar-bancara gestioneaza corect interesele tuturor partilor implicate, de la angajati pana la clientii bancii), foarte preocupata de satisfactia clientilor si condusa de principii precum onestitatea, transparenta, etica si responsabilitatea", se arata intr-un comunicat GfK, transmite MEDIAFAX.

Scorul de reputatie se construieste pe sapte piloni, respectiv familiaritate, managementul calitatii, calitatea produselor si a serviciilor, performanta financiara, calitatea de bun angajator, responsabilitate sociala si atasament emotional.

"Spre deosebire de alte industrii, unde scorurile de reputatie sunt mai polarizate, cea financiar-bancara are particularitatea unor indicatori foarte apropiati ca valoare. Oportunitatea pentru jucatorii din banking este de iesire din pluton prin consolidarea reputatiei, cu atat mai mult cu cat aceasta are impact direct in performanta financiara a companiei", a afirmat in comunicat Simona Dan, business strategy advisor GfK Romania.

Retail jobs

Studiul de masurare a reputatiei in sistemul bancar a fost realizat online in luna octombrie pe un esantion de utilizatori de internet reprezentativ pentru mediul urban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.