Cel mai mare oras din vestul Romaniei ar putea avea metrou sau cale ferata subterana care sa lege gara de aeroport chiar inaintea Capitalei.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat ca ca noua linie de metrou, in lungime de opt kilometri, va incepe la Gara de Nord, va trece pe la mall, Gara de Est si se va termina la Aeroportul International Timisoara, potrivit tion.ro

Robu sustine ca a prezentat aceasta idee la Barcelona, unde a fost incurajat sa o duca mai departe, iar apoi, la Karlsruhe, a vazut ca municipalitatea tocmai a inceput un proiect de mutare a liniilor de tramvai in subteran, scrie capital.ro.

„Asta e solutia – liniile de cale ferata trebuie sa fie duse in subteran, si cu aceasta ocazie sigur ca se va realiza si o conexiune tip metrou intre cateva puncte cheie ale orasului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge sa fie legate si se va putea face repede si la preturi convenabile asa ceva. Sunt acele utilaje cartita care strapung muntii, merg pe sub mari, pe unde vrei”, a spus Robu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.