Consilierul general PDL Mircea Raicu a declarat joi ca cele doua regii care apartin municipalitatii, RADET si RATB, sunt in pragul falimentului, transportul in comun si caldura fiind "subfinantate cronic" in mandatele primarului Sorin Oprescu.

"Dorim sa tragem un semnal de alarma, transportul in comun si caldura fiind subfinantate cronic in mandatele lui Sorin Oprescu. 540 de milioane de euro reprezinta datoria totala pe care Primaria Capitalei o are la cele doua companii, RADET si RATB", a spus Mircea Raicu, intr-o conferinta de presa care a avut loc inainte de sedinta CGMB, in care va fi dezbatut si un proiect de hotarare privind redistribuiri de sume catre bugetele celor doua regii, transmite MEDIAFAX.

Potrivit lui Raicu, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a acumulat in acest an datorii de peste 160 de milioane de lei, iar in aceasta iarna autobuzele vor circula neechipate cu cauciucuri de iarna.

Consilierul PDL a mai spus ca Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti "se afla practic in faliment", datoriile depasind de mult 500 de milioane de euro.

Mircea Raicu i-a cerut primarului general sa aloce bani din bugetul Capitalei "pe prioritati" si a subliniat ca in anul 2008, cand Sorin Oprescu isi incepea primul mandat, municipalitatea avea la RADET o datorie de baza de 70 de milioane de euro.

In ceea ce priveste desfasurarea sedintei de indata a CGMB, membri grupului PDL din Consiliu au spus ca, desi pe ordinea de zi se afla 33 de proiecte de hotarare, numai doua dintre acestea justifica urgenta sedintei de joi. Acestia au precizat ca, dupa votul acordat celor doua proiecte, vor parasi sala de sedinta.

Pe ordinea de zi a sedintei CGMB se afla 33 de proiecte, din care 22 au in vedere aprobarea unor planuri urganistice zonale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.