OMV, actionarul majoritar al OMV Petrom, vrea sa transforme Romania din importator in exportator de gaze naturale, iar resursele din Marea Neagra inseamna "gaze pentru Europa", a declarat directorul general al grupului austriac, Gerhard Roiss.

"Marea Neagra inseamna gaz european pentru Europa. (...) Tinta noastra este sa facem din Romania un exportator de gaze", a afirmat Roiss, intr-o conferinta de presa sustinuta la Viena.

Potrivit MEDIAFAX, el a adaugat ca in viitor cresterea OMV va veni din exploare, sector in care grupul austriac are investitii anuale de 700 milioane euro.

De asemena, grupul va majora in perioada 2014-2016 investitiile anuale totale de la 2,8 miliarde euro la 3,9 miliarde euro.

Roiss a amintit ca OMV a investit in rafinaria Petrobrazi 600 milioane euro si ca se apropie de finalizarea modernizarii unitatii.

Potrivit reprezentantilor OMV, productia de hidrocarburi din Romania ar putea creste in 2013, pentru prima data dupa mai multi ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.