Business22 Noiembrie 2013

Lectura de un minut

Productiile de porumb si de floarea soarelui au crescut de aproape doua ori in acest an fata de anul 2012, beneficiind de conditiile meteo mai bune, a declarat miercuri intr-o conferinta ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"La floarea soarelui productia pe care am obtinut-o in acest an este de 2,088 milioane de tone, o productie record. Mai la toate culturile in acest an productia a fost mult mai buna ca anul trecut, au fost si conditii meteo mai bune", a spus Constantin.

Anul trecut, productia de floarea-soarelui a fost de 1,3 milioane de tone.

Productia la porumb obtinuta in acest an este de 10,7 milioane de tone, in crestere de la 5,4 milioane de tone anul trecut. De asemenea, recolta de grau si secara a fost foarte buna in acest an.

Productia de grau si secara din acest an totalizeaza 7,3 milioane de tone, fiind cea mai mare din ultimii opt ani si a doua din ultimii 43 de ani, potrivit datellor prezentate in luna august de ministrul Agriculurii, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Italia inchide orice activitate de productie care nu este strict...
Italia inchide orice...

Romania a exportat in acest an grau de 300 milioane euro, valoare dubla fata de primele noua luni ale anului 2012.

Suprafetele insamantate cu grau in aceasta toamna au fost de 2,043 milioane de hectare, iar pe 344.000 de hectare a fost cultivata rapita. Acestora li se adauga 235.000 de hectare insamantate cu orz.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.