Autoritatea Sanitar-Veterinara si autoritatea de profil chineza vor semna saptamana viitoare, cu prilejul participarii premierului chinez, Li Keqiang, la Formul Economic China - Europa Centrala si de Est, doua acorduri pentru export de carne de porc si de bovine pentru reproductie in China.

Guvernul va aproba, in sedinta de miercuri, doua memorandumuri privind incheierea unor astfel de protocoale intre ANSVSA si autoritatea chineza de resort.

Potrivit MEDIAFAX, cu prilejul vizitei premierului chinez, va fi semnata si o 'Declaratie comuna a Guvernului Romaniei si Guvernului Republicii Populare Chineze privind "aprofundarea cooperarii bilaterale in noile circumstante''.

De asemenea, Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, si Administratia Nationala pentru Energie din China vor incheia un memorandum cu privire la cooperarea in proiecte de energie nucleara.

Totodata, cele doua guverne vor semna un acord cu privire la infiintarea reciproca de institute sau centre culturale.

La sfarsitul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a declarat ca romanii ar trebui sa consume mai multa carne de vita, iar carnea de porc sa fie exportata in China, unde piata a fost deblocata.

Premierul chinez Li Keqiang va efectua o vizita in Romania la finele lunii noiembrie, urmand sa participe la summit-ul liderilor din China si statele Europei Centrale si de Est.

Vizita va avea loc in perioada 25-29 noiembrie, cand premierul chinez are programata si o deplasare in Uzbekistan, unde va participa la o intalnire a premierilor statelor membre ale Organizatiei pentru Cooperare de la Shanghai.

Forumul Economic si Comercial China - Europa Centrala si de Est va avea loc pe 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, in Bucuresti. La reuniune vor fi prezenti aproximativ 1.000 de reprezentanti ai sectorului privat, public si de stat din China, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania si Macedonia.

In timpul intalnirii China-ECE, premierul Li va prezenta masuri pentru promovarea cooperarii Chinei cu tarile din regiune si va discuta cu lideri din 16 state despre imbunatatirea cooperarii, potrivit reprezentantului ministerului chinez de Externe.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.