Minsterul Transporturilor a pregatit un nou proiect de buget la CFR Marfa, in care sunt prevazute bonusuri si cheltuieli aferente contractului de mandat mai mari, venituri in scadere cu peste 9% si pierderi in urcare de 4,4 ori fata de varianta aprobata la inceputul lunii noiembrie.

CFR Marfa estimeaza venituri de 1,02 miliarde lei in acest an, in scadere cu 9,4%, si pierderi de 220,1 milioane lei, mai mari de 4,4 ori fata de sumele prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2013 aprobat la inceputul lunii noiembrie, reiese din proiectul de rectificare al BVC, scrie MEDIAFAX.

Bugetul de venituri si cheltuieli al transportatorului feroviar de marfa a fost aprobat printr-o hotarare a Guvernului din 6 noiembrie.

La rubrica "bonusuri", in varianta aprobata la inceputul lunii noiembrie este trecuta suma de 871.000 lei, iar in proiectul de modificare aceasta urca la 1,12 milioane lei.

Totodata, la "cheltuieli aferente contractului de mandat", noul buget prevede suma de 1,48 milioane lei, fata de 1,21 milioane lei in forma actuala. in aceasta categorie intra banii primiti de administratori, membrii AGA, cenzori si directorul general, potrivit companiei.

Veniturile CFR Marfa au scazut cu 5% in primele noua luni, la 714,3 milioane lei, nerealizarea nivelului prognozat fiind cauzata atat de reducerea volumelor transportate cat si de oprirea procesului de casare a vagoanelor vechi, iar pierderile companiei s-au redus cu 20,8%, la 135,3 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.