Premierul Victor Ponta a afirmat ca a discutat, vineri, cu presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, despre posibilitatea ca Romania sa obtina "o clauza de investitii" la deficitul acceptat de CE, pentru a putea folosi bani suplimentari la proiecte de infrastructura.

El a precizat ca a abordat aceasta tema pornind de la datele prezentate, joi, de Eurostat privind cresterea economica a Romaniei.

"Am folosit acest lucru si aceste vesti extraordinar de bune de la Eurostat tocmai pentru a discuta despre posibilitatea de a obtine o clauza de investitii la deficitul acceptat de Comisia Europeana, clauza pe care sa o folosim, iata, pentru proiectele de infrastructura cu Moldova. Discutia a fost foarte concreta: de unde facem rost de bani ca sa..., ca in rest vorbe frumoase a primit Moldova si de la Romania, si de la UE, destule, nu a primit bani si proiecte. Noi terminam gazoductul Iasi-Ungheni, ne trebuie insa bani pentru celelalte proiecte si una din variante era tocmai aceea de a accepta - noi avem anul viitor 2,2 % deficitul bugetar - daca se accepta o crestere chiar si de 0,1% pentru investitii, asta inseamna 150 de milioane de euro mai mult decat ne-ar trebui pentru proiectele de anul acesta cu Moldova", a spus Ponta, aflat la Bruxelles impreuna cu premierul moldovean, scrie MEDIAFAX.

Romania a inregistrat in trimestrul al treilea cea mai puternica crestere economica din Uniunea Europeana, de 1,6%, urmata de Letonia, cu 1,2%, in timp ce economia zonei euro a incetinit la o rata de expansiune de numai 0,1%, dupa ce a iesit in trimestrul al doilea dintr-o recesiune prelungita.

Astfel, economia zonei euro a crescut cu 0,1% in trimestrul al treilea fata de perioada aprilie-iunie, dar a scazut cu 0,4% raportat la perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit datelor prezentate, joi, de Eurostat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.