Guvernul s-a angajat fata de FMI ca bugetele companiilor de stat pentru anul viitor vor fi inaintate Ministerului Finantelor in cel mult o luna de la aprobarea bugetului de stat, pentru principalele companii feroviare, cu dificultati financiare, bugetele urmand sa fie prezentate mai devreme.

De cele mai multe ori, bugetele tuturor companiilor de stat sunt inaintate ministerului si aprobate de Guvern chiar si in vara anului respectiv.

Proiectul de buget va fi aprobat joi, 14 noiembrie, de Guvern si este programat sa fie votat in Parlament la inceputul lunii decembrie. Angajamentul de aprobare mai rapida a acestor bugete a fost insa introdus acum in scrisoarea convenita de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI) in aceasta luna.

In ceea ce priveste CFR Marfa, Guvernul si FMI au decis ca firma sa fie restructurata "agresiv", prin reducerea costurilor de personal, vanzarea vagoanelor invechite ca fier vechi si oprirea de livrari catre clientii care au acumulat datorii fata de companie.

Pentru CFR Marfa a fost stabilita o noua tinta trimestriala de arierate, care sa ajunga la zero datorii, excluzand dobanzile si penalitatile pentru arieratele existente, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu Fondului Monetar International (FMI) si Comisia Europeana in aceasta luna.

"In pofida eforturilor noastre, privatizarea CFR Marfa nu a fost finalizata inainte de expirarea termenului stabilit in hotararea de guvern, iar compania continua sa acumuleze arierate, suferind si o pierdere din exploatare in primele noua luni ale anului. Pentru a asigura viabilitatea CFR Marfa, intentionam sa restructuram agresiv compania si sa continuam procesul de privatizare", se arata in documentul obtinut de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.