Ionut Budisteanu, elevul din Ramnicu Valcea care a iesit in evidenta datorita inventiilor sale, apare in ierarhia cu nominalizari a celor mai influenti adolescenti din 2013, publicat de revista Time.



Printre celelalte nominalizari se numara Malia Obama (15 ani), fiica presedintelui american Barack Obama, Dante de Blasio (16 ani), fiul noului primar al orasului New York, Bill de Blasio, cantaretul Justin Bieber (19 ani) si artista Lorde (17 ani).

“Fac totul cu pasiune si incerc mereu sa ma autodepasesc”, a declarat despre succesul sau, Ionut Budisteanu, elevul de 19 ani care a castigat premiul cel mare (Gordon E. Moore) la Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013), una dintre cele mai importante competitii de stiinta si inginerie pentru liceeni din lume. Budisteanu a concurat cu un proiect intitulat “Utilizarea inteligentei artificiale pentru a crea o masina low-cost, fara sofer”, care are ca scop reducerea numarului de accidente rutiere. Lucrarea a fost realizata sub indrumarea profesorului Dan Milici.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.