Compania de stat Transgaz Medias a inregistrat in primele noua luni venituri totale de 1,07 miliarde lei (242 milioane euro), in crestere cu 5,3% fata de perioada similara din anul precedent, si un profit net de 159,4 milioane lei (36 milioane euro), in scadere cu 37,2%.

In aceeasi perioada din 2012, veniturile au insumat 1,016 miliarde lei, iar profitul a fost de 254,23 milioane lei.

Potrivit MEDIAFAX, cheltuielile totale au crescut cu 16,4% in primele noua luni din acest an, de la 708 milioane lei la 824,37 milioane lei, ca urmare a instituirii impozitului pe monopol natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural, precum si a unui provizion de 110,6 milioane lei pe care compania l-a facut pentru a acoperi contributia la consortiul care ar fi trebuit sa construiasca gazoductul Nabucco.

Scopul Nabucco era realizarea unei noi rute de transport al gazelor in Europa, pentru diminuarea influentei rusesti in acest sector. Gazoductul urma sa fie alimentat cu gaze din zacamantul Sah Deniz, din Marea Caspica, dar consortiul care il exploateaza a ales ca destinatar al gazelor conducta Trans-Adriatic Pipeline, care va duce gazele pana in Italia.

Compania Transgaz este controlata de stat, prin Ministerul Finantelor Publice.

Citeste si:
Toyota susține că va rămâne pe profit în ciuda crizei COVID-19
Toyota susține că va rămâne...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Cel mai recent schimb cu actiunile Transgaz la Bursa de la Bucuresti a fost realizat la 190 lei, iar la aceasta cotatie capitalizarea companiei este de 2,23 miliarde lei (502,1 milioane euro).Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.